Egész éjjel havazott-megfeszített erővel takarítják a főváros útjait

Folyamatosan takarítják az utakat a fővárosban a hétfő este kezdődött változó intenzitású havazás miatt, a mellékutakat azonban csak 7-8 óra múlva tudják elkezdeni megtisztítani – közölte a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. kedd hajnalban.

Az FKF Zrt. mérései szerint eddig 2-4 centiméter hó esett. A közösségi közlekedés hajnalban elindult. A mellékutak havasak, azok megtisztítását csak a havazás megszűnését követően tudják megkezdeni.

Az éjszakai műszakban 61 szóró munkagéppel folyamatosan végzik az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalhálózaton, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátását biztosító logisztkai bázisokhoz vezető mellékútvonalakon a síkosságmentesítést.

Az FKF Zrt. közleményében arra figyelmeztette a járművezetőket, hogy a fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek.  Egyúttal a magánház tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit arra kérték, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

Forrás: Info Rádió

_________________Hirdetés___________________________

Nagyításhoz kattints a képre!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: