Bajnaiék százmilliárd forintos európai támogatást hagytak veszni

Csaknem százmilliárd forintnyi uniós támogatást hagyott veszni a Bajnai-kormány 2007 és 2010 között, amit az árvíz elleni védekezésekre lehetett volna fordítani – derül ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján közzétett átadás-átváteli jegyzőkönyvből. Kedden Surján László európai parlamenti képviselő az átadás-átvételi adatok alapján azt mondta: hazugság volt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sikertörténetként beállított  működése.

A 95,6 milliárd forintból csak 5,5 milliárd forintot fizettek ki eddig, és a hat nagy árvízvédelmi project közül három év alatt mindössze kettőt tudtak elfogadtatni az Európai Bizottsággal. A mostani árvízkárok az elmaradt beruházások következményei. Orbán Viktor miniszterelnök kedden bejelentette: kormánya külön előterjesztést készít az európai uniós források radiális átrendezésére a kis- és közepes vállalkozások javára, gazdasági akciótervének 13. pontjaként.

Távozása előtt végkielégítéseket osztogatott

Kedden Surján László európai parlamenti képviselő az átadás-átvételi adatok alapján azt mondta: hazugság volt a sikertörténetként beállított Nemzeti Fejlesztési Ügynökség működése. A dokumentumokból az is kiderül, hogy Magyarország a kohéziós alap felhasználásának tekintetében a tizenhetedik helyre csúszott vissza – ez négy hellyel rosszabb, mint a tavalyi besorolás.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter egyébként – első intézkedéseként – múlt pénteken leváltotta az NFÜ elnökét. A tárcavezető úgy ítélte meg, hogy Vági Márton tevékenysége veszélyeztette az ügynökség működését. Úgy tudjuk: Vági – távozása előtt – még több tíz millió forintot osztott ki végkielégítésként kollégáinak.

Forrás: Hír Tv


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: