Minden napra egy Hagyó-ügy – most 50 milliót keresnek rajta

Demszky Gábortól és a főváros jegyzőjétől vár tájékoztatást arról a Fidesz, hogyan fizettette ki Hagyó Miklós a BKV-val azt a 4-es metró beruházással kapcsolatos tanulmányt, amelyet eredetileg a Főpolgármesteri Hivatal keretéből kellett volna rendezni. A rendőrség adatai szerint az 50 millióért elkészített tanulmány felesleges és indokolatlan kiadást jelentett a közlekedési vállalatnak.

Hagyó Miklóst két ügyben – a szentendrei HÉV utastájékoztató rendszere és egy 4-es metróval kapcsolatos tanulmány miatt – gyanúsították meg bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel. A nokiás dobozban szállított visszaosztott milliókról nem beszél a rendőrség, vesztegetéssel egyelőre nem gyanúsították meg a volt szocialista főpolgármester-helyettest.

A gyanú szerint Hagyó Miklós a 4-es metró beruházáshoz készült tanulmányért 50 milliót fizettetett ki a BKV-val, pedig azt a Főpolgármesteri Hivatal keretéből kellett volna rendeznie. Részleteket erről sem árul el a rendőrség. Sajtóinformációk szerint az érintett cég az AAM Tanácsadó Zrt., amely közleményben jelezte: a BKV-val kötött szerződésben szereplő munkát teljesítették, nyilatkozni viszont nem akartak. A fővárosi Fidesz Demszky Gábortól és a főváros jegyzőjétől vár tájékoztatást, hogy Hagyó Miklós mire használta fel a főváros büdzséjében megmaradt milliókat.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.mno.hu/portal/714193


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: