Andrássy út 47: 700 millióból 150 – perel az ügyészség

Folytatódott pénteken az a polgári per, amelyben az ügyészség azt kéri a Fővárosi Bíróságtól, hogy mondja ki az Andrássy út 47. számú önkormányzati ingatlan eladásának érvénytelenségét. Az esettel kapcsolatban nyomozást is folytat az ügyészség.

Az ingatlaneladás miatt korábban a ház egyik bérlője indított pert, az azonban megszűnt. A jelenlegi, évek óta húzódó elsőfokú polgári eljárás felperese a Fővárosi Főügyészség, amely jogszabálysértésre hivatkozva kéri a bíróságtól az elsőrendű alperes, az ENNET Ingatlanfejlesztő Kft és a másodrendű alperes, a VI. kerületi önkormányzat közti adásvételi szerződés érvénytelenségének kimondását, a cég tulajdonjogának törlését, az eredeti – adásvétel előtti – állapot helyreállítását. Ennek eredményeként az Andrássy út 47. tulajdonosává újra a kerületi önkormányzat válna.

A cikk a hirdetés után folytatódik.

Kertszobrászati kiállítás

Kattints a képre!

Az ügyészség képviselője a pénteki tárgyaláson többek között azzal érvelt, hogy az ingatlanok értékesítésére vonatkozó szabályokat megsértette az önkormányzat, például a pályáztatás, nyilvánosság, átláthatóság, illetve az árképzés tekintetében, továbbá az ingatlan eladása közérdekbe is ütközik. Az adásvétel során garanciális szabályok sérültek, de az önkormányzat sem áll a törvények felett – hangsúlyozta az ügyész.

A teljes cikk itt olvasható:http://gazdasag.ma.hu/tart/cikk/c/0/66886/1/gazdasag/Igy_lesz_700_milliobol_150__perel_az_ugyeszseg_az_Andrassy_ut_47_eladasa_miatt?place=srss

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: