Tűz a Gyurcsány-villában – négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Tűz ütött ki a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villájában. Az alagsori szaunában csaptak fel a lángok, két felnőttet és két gyereket a tűzoltók kimentettek. Senki sem sérült meg.

Vasárnap, a koraesti órákban riasztották a tűzoltókat a II. kerületi Szemlőhegy utcába, ahol az Apró-Gyurcsány villában csaptak fel a lángok. A rózsadombi épületből két felnőttet és két gyermeket mentettek ki a tűzoltók. A lángok az alagsorban, a szaunában keletkeztek, eddig tisztázatlan körülmények között. A tűzoltók hamar eloltották a tüzet. Az oltás idejére a Szemlőhegy utca teljes érintett szakaszát kordonokkal zárták le.

Forrás: HVG

Molnár Péter, az FTP szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűz a földszinti szaunában ütött ki, amelyet az épületben tartózkodó fiatalok begyújtottak, hogy estére meleg legyen. Amikor a medencetérben kigyulladt és mintegy 25 négyzetméteren égni kezdett a szauna és a pihenőtér, senki sem tartózkodott a helyiségben – tette hozzá.

Egy húszéves fiatalember enyhe füstmérgezést szenvedett, őt a tűzoltóság doktorszolgálata a helyszínen ellátta, így nem kellett kórházba szállítani. Gyurcsány Ferenc és felesége nem tartózkodtak az épületben, éppen hazafelé tartottak.

Nem volt védett személy Gyurcsány Ferenc házában, amikor a tűz keletkezett – közölte Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője. A füstöt és a tüzet az őrezred vette észre, ők értesítették a tűzoltókat, és mindvégig segítették a tűzoltást.

A volt miniszterelnök tájékoztatására hivatkozva Molnár Péter közölte, hogy az épületet átjáró füst miatt a család a vasárnap éjszakát rokonoknál tölti.

A ház biztosítva volt, a kár felmérését a biztosítótársaság hétfőn kezdi meg, a tűz keletkezésének okát a tűzoltóság a köztársasági őrezreddel együtt vizsgálja.

Forrás: Index

Kertszobrászati kiállítás

Kertszobrászati kiállítás

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: