Egyetemi botrány Kaposváron

Miután Babinszky László, a Kaposvári Egyetem jelenlegi rektora, a posztra kiírt pályázat egyetlen jelentkezőjeként nem kapta meg a szükséges számú voksot, az egyetem várhatóan áprilisi szenátusi ülése dönt az újabb rektori pályázat kiírásának szövegéről.

Babinszky Lászlónak 2010. június 30-ig szól a megbízatása, addig teljes jogkörrel rendelkezik. Ha eddig az időpontig nem sikerül új vezetőt kinevezni a campus élére, akkor az egyetem szentárusa dönt arról, melyik rektor-helyettest bízza meg azzal, hogy ügyvezetőként ellássa a rektori teendőket az új vezető kinevezéséig.

A Somogyi Hírlap értesülései szerint a szenátusi ülésen Repa Imre, az egyetem általános rektor-helyettese több mint fél órás előadásában adott hangot elégedetlenségének a rektor teljesítményével kapcsolatban. A lap csütörtöki számában kitért arra is, hogy a 29 voksból a hallgatóság 8 fölött rendelkezik, és a választás előtt egy honlapon megjelent értékelés utalt arra, hogy Babinszky újraválasztását a hallgatói frakció egységes nem szavazata fúrhatja meg. A hallgatói önkormányzat egyik vezetője az MTI megkeresésére elzárkózott a nyilatkozattól a többi HÖK tag nevében is, mondván, titkos szavazáson mindenki a saját belátása szerint szavazhatott.

Az MTI megkeresésére Babinszky László jelezte, egyelőre nem kíván nyilatkozni. Titkárnőjének tájékoztatása szerint hosszabb távra szabadságra ment.

A teljes cikk itt olvasható: http://dunantulielet.wordpress.com/2010/03/27/kaposvari-egyetem-nem-valasztottak-ujra-babinszkyt/


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: