Csepeli iskolai gyilkosság: a nyomozóknál a feljelentés másolata

A csepeli kettős gyilkosság ügyében meghallgatott egyik tanú átadta a nyomozóknak annak a feljelentésnek a teljes másolatát, amelyet a bűncselekmény egyik áldozata akart eljuttatni a csepeli rendőrkapitányságra – közölte szombaton a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét, Takács Józsefet és Papp Lászlót. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről.

A cikk a hirdetés után folytatódik.

Kertszobrászati kiállítás

Kertszobrászati kiállítás

A rendőrség honlapján szombaton megjelent közlemény szerint a kettős emberöléssel összefüggésben a BRFK két büntetőeljárást is folytat: emberölés bűntett miatt nyomoz K. Tamással és D. Gáborral szemben (előzetes letartóztatásuk mellett), továbbá sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás miatt folytat eljárást, melynek során gyanúsítottként hallgatták ki D. Gábort és az iskola egyik alkalmazottját, K. Ildikót.

Mint írták, az emberölés miatt indult eljárás során a nyomozók bizonyítékokat találtak arra, hogy vagyon elleni bűncselekmények is történhettek a csepeli iskolában, amelyek az emberölés motivációjaként is szolgálhattak. A gazdaságvédelmi nyomozók ezért a gyilkosság utáni napokban házkutatást tartottak az iskolában és több tanút hallgattak ki, akik ismertették a vagyon elleni bűncselekményekkel kapcsolatban felmerült gyanújukat.

A rendőrség kitért arra: az utóbbi időben nyilvánosságra került, hogy Takács József feljelentést készült tenni a gyilkosság napján. Ez nem történt meg, noha dokumentálható módon aznap járt a Csepeli Rendőrkapitányságon. Az emberölés után néhány nappal a tanúként meghallgatottak egyike átadta a nyomozóknak annak a feljelentésnek a teljes másolatát, melyet Takács József akart eljuttatni a csepeli kapitányságra. A BRFK pénteken a Fővárosi Főügyészséghez fordult annak tisztázása érdekében, hogy az egykori csepeli rendőrkapitányt terheli-e bármi felelősség az eset kapcsán, s milyen kapcsolata volt az emberölés gyanúsítottjával.

Forrás: HVG

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: