MSZP és SZDSZ kifizetőhely volt a BKV – Regőczi kitálalt

A közlekedési vállalat volt vezérigazgató-helyettese azt állítja: rendszeresen érkeztek hozzá politikusoktól kérések, többnyire közvetítőkön keresztül. Helyzetbe kellett hozni cégeket, és meg kellett kerülni a közbeszerzést – mondta lapinterjúkban Regőczi Miklós. Kijelentette azt is: a 4-es metró Rákóczi téri állomását csak azért terveztették át, hogy legyen ürügy 600 millió forint kifizetésére. Burány Sándor fővárosi MSZP-elnök a Magyar Televízióban azt mondta: kizártnak tartja, hogy kollegái bűncselekményt követtek volna el

A cikk a hirdetés után folytatódik

Kertszobrászati kiállítás

Kertszobrászati kiállítás

Az elmúlt húsz évben a BKV a fővárost irányító koalíció kifizetőhelyeként működött Regőczi Miklós, a BKV volt vezérigazgató-helyettese szerint, akivel a Népszabadság és a Magyar Nemzet is közöl interjút.

A közlekedési vállalatnál folyó nyomozás egyik gyanúsítottja a Népszabadságnak azt is megemlítette, hogy ilyen kifizetőhely volt az adott kormánytól függően minden állami és önkormányzati cég.

Két-háromhetente kaptam politikai kérést. Főként Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kabinetjének tagjai, illetve az SZDSZ részéről leginkább Tóthfalusi György igazgatósági elnök intézett hozzám utasításokat – mondta a Népszabadságnak Regőczi Miklós. Hozzátette: Demszky Gábor és Hagyó Miklós lobbistái próbálták befolyásolni, kivel kösse meg a BKV a nagyobb értékű közbeszerzési szerződéseket. Műszaki területen fordulhatott elő, hogy a nyertes cég utólag árat emelt vagy határidőt hosszabbított, a megemelt összegből pedig bizonyos százalékot vissza kellett csorgatni.

Demszky Gábor egyszer hívta személyesen, hogy a Sawyer Miller Grouppal kössön szerződést, de “ők legalább megdolgoztak a pénzükért”. A koalíciós politikusok, vagy leginkább az ő közvetítőik folyamatosan kérésekkel álltak elő – állítja Regőczi a Népszabadságban.

Az interjúban egyebek mellett azt mondta: konkrét politikai kérés volt a Csapó Bt. ügye. Lelovics Ottó, Hagyó kommunikációs igazgatója kérte, hogy Csapó Gábor vízilabda-iskolájának adjanak pénzt. A 4-es metró Rákóczi téri állomásának újraterveztetését pedig azért kellett elvégeztetni, mert a lakók tiltakoztak a fák kivágása miatt. Mint kiderült, szó sem volt semmilyen igazi lakossági tiltakozásról, ez csak ürügy volt, hogy 600 millió forintot kérhessenek az állomás átterveztetéséért.

A teljes írás itt olvasható: http://www.hirado.hu/Hirek/2010/03/24/06/Regoczi_kitaltalt_az_MSZP_es_az_SZDSZ_kifizetohelye.aspx

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: