Izraeli kémrepülők: “meteorológus-effektus”

Az MSZP-kormány a 2006-os augusztus 20-i tragédia kapcsán megismert „meteorológus effektust” alkalmazza az izraeli kémrepülőgép-botrány megoldására, vagyis a felelős miniszterek helyett beosztott alkalmazottakat bocsátanak el – jelentette ki Kontrát Károly, a honvédelmi bizottság fideszes tagja szerdán Budapesten.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Kertszobrászati kiállítás

Kertszobrászati kiállítás

Az ellenzéki képviselő emlékeztetett rá, hogy a több ember halálát okozó augusztus 20-i budapesti vihar után nem az ünnepségekért felelős kancelláriaminiszter mondott le, hanem egy meteorológust menesztettek az állásából. Kontrát szerint ugyanez történik most is, hiszen bár a honvédelmi bizottság keddi rendkívüli ülésén kiderült, hogy törvénytelenül repült be két izraeli kémrepülőgép Magyarország légterébe, mégsem a területet felügyelő miniszterek mondanak le, hanem a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) négy beosztottja ellen indult fegyelmi eljárás, vezetőjüket pedig felfüggesztették.

A Fidesz szerint ez az eljárás elfogadhatatlan, és felszólították Hónig Péter közlekedési minisztert és Szekeres Imre honvédelmi minisztert, hogy vállalják a felelősséget a felügyeletük alá tartozó területen történt törvénytelenségekért és azonnali hatállyal, még szerdán mondjanak le.

„Csepp a tengerben”

Az izraeli kémrepülőgép-botrány csak csepp a tengerben, a magyar állam jelenleg a legalapvetőbb funkcióit sem tudja ellátni – nyilatkozta Németh Zsolt, a külügyi bizottság elnöke a hírTV-nek. Ha még a légtérvédelem ellenőrzésére sem képes az állam, az nagyon súlyos problémákra utal – közölte Németh. „Itt az ideje a változásnak” – tette hozzá.

A fideszes politikus szerint az új kormánynak a légtérvédelem egészét át kell gondolnia, és minden szükséges katonai és polgári intézkedést meg kell hoznia ennek érdekében.

Forrás: Hír Tv – FH


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: