Ikvai-Szabó “menlevele” Mesterházynak

Az Index szerint Mesterházy Ernő, a főpolgármester volt politikai tanácsadója Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesi felhatalmazásával beleszólhatott a fővárosi cégek üzleti és személyi döntéseibe.

“Az Index birtokába került ‘menlevél’ szövegezése homályos, így általában minden városházi ügy belefért az előzetesben ülő tanácsadó tevékenységi körébe” – olvasható a hírportálon kedden közölt cikkben.

Az Index szerint a volt tanácsadónak “a főpolgármester által érzékeltetettnél jóval szélesebb körű befolyása volt a városházi ügyekre”. A 2007 februárjában kiadott, Ikvai-Szabó Imre által aláírt megbízás lényegében minden fontosabb önkormányzati területre beleszólást engedett a Főpolgármesteri Iroda Kormányzati Koordinációs Irodájának vagy Mesterházy Ernőnek.

Ikvai-Szabó “menlevele” felkérte Mesterházyt, hogy a “Fővárosi Önkormányzat gazdasági társaságaival kapcsolatos tanácsadói tevékenységével álljon rendelkezésére”, valamint hogy “nyújtson segítséget egyes stratégiai kérdésekben, döntések előkészítésében”.

A levél tételesen fel is sorolta, hogy a főpolgármester-helyettes szerint mi számít a stratégiai kérdések közé: “privatizált gazdasági társaságok ügyei, üzleti tervek és beszámolók előzetes véleményezése, személyi kérdések, kiemelt beruházások, illetve a kormányzati egyeztetéseket igénylő ügyek” – olvasható a hírportálon.

Az Index emlékeztetett arra, hogy Demszky Gábor főpolgármester a BKV ügyeit vizsgáló fővárosi eseti bizottság előtt arról beszélt: Mesterházy Ernő tanácsadóként szabályos megbízással rendelkezett, ingyen dolgozott a Városházán, kormányzati koordinációs feladatai voltak. Ikvai-Szabó Imrét a tervek szerint szerdán délután ismét meghallgatja a Fővárosi Közgyűlés BKV ügyeit vizsgáló eseti bizottsága.

Kertszobrászati kiállítás

Kertszobrászati kiállítás

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: