A meggyilkolt szír “Doki” a Kulcsár-ügy informátora volt

A rendőrség egyik informátora volt a Kulcsár-ügyben az a szír férfi, akit szerda reggel öltek meg Budapest XVI. kerületében, a Rózsa utcában egy piros lámpánál – tudta meg az MR1-Kossuth Rádió.

Információik szerint a férfi a Doki becenévre hallgatott és a brókerbotrány egyik szír gyanúsítottjának felkutatásában segítette a rendőröket. A nyomozás akkori vezetője, Molnár Csaba ellen az ő ajándékai miatt emeltek vádat, majd később felmentették. Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján korábban nem erősítette meg ezt az értesülést. Elmondta ugyanakkor, hogy a férfi nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, a kettős állampolgár ellen korábban már elkövettek hasonló támadást. 1997-ben, a X. kerületi Gyakorló utcában érte hasonló jellegű fegyveres támadás, de akkor nem sérült meg. Ezen kívül egy 2006-ban történt önbíráskodási ügyben is érintett volt.

A kettős állampolgárságú szír férfi húsz éve él Magyarországon, állatorvosi diplomát szerzett, de egyéb vállalkozásokból, feltehetően pénzváltásból tartotta fenn magát. A rendőrség feltételezései szerint üzleti vita lehetett a mögöttes indíték. Mint Tafferner Éva fogalmazott, „nem egy leszámoló típusú ügy” állhat a háttérben, de ezt a lehetőséget is vizsgálják a nyomozók.

Az 52 éves férfit szerda reggel több lövéssel ölték meg saját autójában Rákosszentmihályon. Az ismeretlen támadó reggel 7óra 8 perckor lépett oda a piros lámpánál várakozó autóshoz, majd több lövést adott le a gépkocsira – mondta Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Hozzátette: az ismeretlen támadó a lövések leadása után egy táskát vett ki az autóból, majd gyalogosan elmenekült.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.mno.hu/portal/701489


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: