Komolyabb rendbontás nélkül ünnepelnek a fővárosban

Valamennyi parlamenti, illetve a parlamentbe készülő párt tartott saját rendezvényt március 15-én Budapesten.

Az ünnepségsorozat a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával vette kezdetét az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 162. évfordulóján Budapesten.

A Kossuth Lajos teret kordonnal zárta le a rendőrség, a kordon mögött rendőrautók állnak. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Vértanúk tere felőli részén lehet – a detektoros kapun áthaladva – a Kossuth térre bejutni. A kordonon kívülről bekiabálások hallatszottak.

A főpolgármester szokásos március 15-ei beszéde előtt a pesti Duna-parton kordonnal zárták el a Petőfi-szobor közvetlen környékét. Az ünnepséget iszonyatos fütyülés zavarta meg. Az Erzsébet híd alatt közben nagyszámú rendőr, rohamrendőrök várakozott, de komolyabb intézkedésre nem került sor.

Demszky huszadik és egyben utolsó alkalommal köszöntötte hallgatóságát a Március 15. térről, ezután visszavonul a politikától. A tömeg ezt hatalmas éljenzéssel vette tudomásul, többen kiabálták: “Börtönbe, börtönbe!”. Minél többen menjenek el szavazni, ez az egyetlen módja a Jobbik visszaszorításának – zárta szavait a főpolgármester.

Azért vagyunk itt, hogy fejet hajtsunk március 15 előtt, és visszavegyük az ünneplés jogát – kezdte beszédétMesterházy Attila , az MSZP miniszterelnök-jelölte a Pilvax közben megrendezett ünnepségen, akit érkezésekor szorványos taps fogadott.

A Jókai téren tartotta ünnepi megemlékezését az MDF, az eseményen Dávid Ibolya és Bokros Lajos is mondott beszédet.

Több tízezres tömeg gyűlt össze a Fidesz megemlékezésén. A résztvevők megtöltik az Attila út és a Krisztina körút Dózsa György-szoborral szembeni részét úgy, hogy még a villamossíneken is állnak. Sokan vannak a Tabán domboldalánál is.

Forrás: VGO

One Response to Komolyabb rendbontás nélkül ünnepelnek a fővárosban

  1. […] Ünnepi körkép Budapest A Budapesti Élet lapjain olvasható a fővárosi ünnepi helyzetkép, ide kattintva: https://budapestielet.wordpress.com/2010/03/15/komolyabb-rendbontas-nelkul-unnepelnek-a-fovarosban/ […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: