Negyven milliót kapott Hagyó a HÉV-szerződésből? – Balogh Zsolt a részletekről

A BKV egykori megbízott vezérigazgatója a Hír Televízió Kontraszt című műsorában megismételte: Hagyó Miklós irányította a BKV-hálózatot. Úgy emlékszik, hogy a volt szocialista főpolgármester-helyettes először 2007 őszén, műszaki vezérigazgató-helyettesi kinevezése után hívatta magához a városházára. Egy rövid beszélgetés során közölték vele, hogy keményen kell dolgoznia, elvárások lesznek, és aki ezeket nem teljesíti, annak „el kell vágni a torkát”.

40 millió folyt vissza Hagyónak

Balogh elmondása szerint az első utasítás három hónappal a kinevezése után érkezett: engedélyeznie kellett volna a szentendrei HÉV vonalán kijelzőket gyártó cég jelentős áremelését és határidőcsúszását. Amikor erre nemet mondott, Hagyó újra raportra rendelte. „Akik a városháza folyosóján járkáltak, azt láthatták, hogy mi édes kettesben ott sétálgatunk a folyosón. Ekkor mondta Hagyó úr, hogy a szentendrei többletköltséget el kell ismerni” – mondta Balogh.

Balogh végül aláírta a teljesítési igazolást, a pályázatból – úgy tudja – 40 millió folyt vissza Hagyónak. A pénzt – állítása szerint – a tartótisztjeként emlegetett Hatvani Szabó János borítékban vitte a volt főpolgármester-helyettes irodájába.

Párthoz is vándorolhattak a milliók

A volt megbízott vezérigazgató beszámolója szerint mindenhol Hagyó Miklós embereibe ütközött, a politikus érdekeit sajtósa – a szintén gyanúsított –, Horváth Éva képviselte a tömegközlekedési vállalatnál. A pénzek útját Balogh Zsolt – ahogy fogalmazott – Hagyóig tudta követni, de nem zárja ki, hogy a milliók párthoz vagy pártokhoz is vándorolhattak.

Antal hallgat

Antal Attila nem emlékszik azokra a konkrét ügyekre, amelyekről Balogh Zsolt nyilatkozott a Magyar Nemzetben és a Kontrasztban. A házi őrizetben lévő volt BKV-s vezérigazgató szerint az öt hónapig megbízott vezetőként dolgozó Baloghnak kell elszámolnia a közlekedési cégnél történtekkel.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.mno.hu/portal/699432


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: