Tizenötmillió a Nokia-dobozban – Hagyó Miklós drága barátsága

Nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz Balogh Zsolton keresztül – erről a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában, amelyben arról is beszélt, hogy azóta tudja, hogy 15 millió forint fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer abban adta át az összeget.

Arra a kérdésre, hogy honnan szerzett ennyi pénzt, azt mondta: a BKV-nál adták össze a Hagyóhoz közel álló vezetők, akik a BKV körüli cégektől szerezték a pénzt.

Balogh Zsolt azzal indokolta, hogy a nyilvánosság elé tárja “mindazt, ami a cégnél folyt”, hogy könnyítsen a lelkiismeretén, és hogy így hatástalanítsa az őt ért – állítása szerint – halálos fenyegetéseket.

A BKV volt megbízott vezérigazgatója felidézte: 2007 áprilisában került a közlekedési vállalathoz. Arra a kérdésre, hogy mikor találkozott először a politikával, azt mondta: 2007. szeptember végén, október elején, amikor Hagyó Miklós berendelte az irodájába, és azt mondta, hogy legyen kemény, “mert itt végre kell hajtani a dolgokat, és aki nem teszi, annak nincs kegyelem, annak el kell vágni a torkát”.

Arra a kérdésre, hogy mikor jött az első telefon, Balogh Zsolt azt válaszolta, 2007 novemberében. Az hangzott el, hogy a “győztes cég majd jelentősen árat fog emelni, és a vállalt határidőt is kitolja”. A vonal túlsó végén Hatvani Szabó János volt, aki bemutatta őt Hagyó Miklósnak, és akiről a volt főpolgármester-helyettestől tudta, hogy keresni fogja.

Mint az interjúban elmondta, eleinte nemet mondott a kérésre, ekkor Hagyóhoz kellett mennie. Úgy fogalmazott: “Hagyónak van egy bosszantó eljárása. Szokása, hogy nyakon ragadja az embereket, mintha barátkozna, de ezt elviselni igazi fizikai tehertétel”. Hozzátette: neki is elkapta a nyakát Hagyó, így sétált vele az irodája előtti folyosón, s közben a főpolgármester-helyettes elmondta, hogy “a szerződésmódosítást márpedig meg kell csinálni, és a többletpénz teljes összegét ki kell fizetni még karácsony előtt, azaz napokon belül”.

Balogh Zsolt azt mondta, a módosított szerződést továbbengedte, a teljesítést elismerte, mert úgy gondolta, nem tehet mást, és féltette az állását.

Az interjúban Balogh Zsolt arról is beszélt, hogy ő írta alá Szalainé Szilágyi Eleonóra visszafoglalkoztató szerződését. Felidézte: Szalainé odament hozzá, hogy elmenjen-e, mert lejárt a szerződése, ő kérte, hogy maradjon, segítsen, szükség van a tudására a sztrájk miatt, de állítása szerint nem tudta, hogy akkor már Szalainé “csillagászati összegű” kártérítést kapott.

Szólt arról is, hogy megbízott vezérigazgatóként sűrűbben találkozott a politikával, Hagyó Miklóssal minden apró szervezeti és személyi döntésről egyeztetnie kellett.

Felidézte, Hagyó meghívta őt Gödöllőre. Úgy fogalmazott: “egy lakásban közölte velem, hogy ezentúl konkrét utasításokat fog adni, és azt mondta, éves tagdíjat kell fizetnem neki”, tizenötmillió forintot készpénzben.

Arra a kérdésre, hogy miért nem fordult a rendőrséghez, Balogh Zsolt azt mondta: ekkor már félt, és tudta, hogy az első eset miatt zsarolható.

A volt BKV-s vezető elmondta: ő soha egy forintot sem kapott a pénzből, a cégtől is végkielégítés nélkül távozott.

Forrás: Info Rádió


Reklámok

One Response to Tizenötmillió a Nokia-dobozban – Hagyó Miklós drága barátsága

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: