Sziebert és Rényi-Vámos piti százezreket is behajtott

2005-2006 óta működhetett az a korrupciós rendszer a Budapest Airportnál, amit Sziebert György és Rényi-Vámos Krisztina jogi igazgatók építettek ki. A páros nem csak milliós kenőpénzekre hajtott, kétszázezer forintos üzeleteket is kötöttek. Annyira magabiztosak voltak, hogy Rényi-Vámos azzal poénkodott, a repülőtér privatizációs szerződésének a része, hogy ő a jogi igazgató.

Még a reptér dolgozójaként alakította ki korrupciós munkamódszerét Sziebert György, a BKV volt jogi igazgatója, ezért is nyomozott ügyében a Reptéri Rendőri Igazgatóság, írja a Népszabadság. Túrós András, az RRI bűnügyi igazgatóhelyettese szerint Sziebertet és Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport jogi igazgatóját hónapokig tartó nyomozás után tartóztatták le tavaly decemberben.

Sziebertet december 4-én korrupciós pénz átvétele közben érték tetten – Sziebert állítja, hogy a 12 millió forint, amit egy parkolóban vett át, valójában baráti kölcsön volt -, de a rendőrség már azt is tudta, hogy december 7-én, hétfőn hol és kitől venné át a következő vesztegetési összeget.

Túrós szerint a rendőrséghez 2009 áprilisában érkezett az első feljelentés. “A feljelentő nem valamelyik pályázat vesztese volt, még csak közvetlenül nem is állt kapcsolatban a BA Zrt.-vel. Voltak ismerősei a repülőtéren, tőlük hallotta, hogy mi meg nem történik ott, és ezen annyira felháborodott, hogy a nevét is vállalva feljelentést tett nálunk” – nyilatkozta a Népszabadságnak.

A nyomozók több tanút is meghallgattak, így derültek ki az újabb és újabb ügyek. Mostani adataik szerint a korrupciós ügyek 2005-2006-ig nyúlnak vissz az időben.

A nyomozás már javában folyt, de Sziebert és Rényi-Vámos még mindig újabb és újabb korrupt ügyleteket szervezett. Rendszerint túlszámlázott szerződéseket kötöttek visszafizetés fejében. Ezeknél a szerződéseknél gondoskodtak róla, hogy a teljesítés után soron kívül kifizessék a szolgáltatókat.

Sziebertet 12 millió forint kenőpénzzel fogták el, de Túrós szerint “a kicsit is megbecsülték”. “Volt, hogy csak kétszázezer forintot kellett visszaadnia a megbízottnak, de azt is ugyanolyan gyorsan és határozottan behajtották”.

A gyanú szerint Rényi-Vámos és Sziebert túlárazott vagy fiktív szerződéseket kötöttek ügyvédi irodákkal és más cégekkel, a túlárazott szerződések kifizetése után pedig kenőpénzt kaptak vissza. Túrós szerint a páros “ügyes” volt, hiszen 2005-2006 óta úgy tudták folytatni üzelmeiket, hogy az a reptér több tulajdonosának sem tűnt fel.

Ez időben történt tulajdonosváltás a reptérnél, ennek kapcsán Rényi-Vámos azzal viccelődött, hogy a repülőtér privatizációs szerződésében benne van, hogy csak ő lehet a jogi igazgató. Ezt az információt a Népszabadságnak hivatalosan senki sem erősítette meg.

Forrás: Index


Reklámok

2 Responses to Sziebert és Rényi-Vámos piti százezreket is behajtott

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: