Rövid hírek, 2010. február 28.

Kiraboltak egy újságárust a Párisi Udvarban

Kiraboltak egy újságárust Budapesten, a Párisi-udvarban szombaton – közölte Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

A rablás az V. kerületi Ferenciek teréhez és a Váci utcához közeli átjáróházban történt. A kisboltba nem sokkal 13 óra előtt két férfi lépett be. A fejükre kapucnit húzó rablók fellökték a női alkalmazottat, kiemelték a kasszát az aznapi bevétellel és elmenekültek. A rablók fegyvert nem használtak, a nő nem sérült meg.

A Ferenciek tere melletti buszmegállótól néhány lépésnyire található Párisi-udvarban és környékén rendőrségi és pénzintézeti térfigyelő kamerák működnek, így a rablók menekülési útjáról több felvétel is készülhetett.

Forrás: MNO


Újabb bűncselekmények derülhetnek ki a HM-nél

A Hír Televízió információi szerint további bűncselekménygyanús ügyek is kiderülhetnek a Honvédelmi Minisztériumban, több más elkövetőt is „feldobhat” az egyik eljárás alatt álló ezredes.

L. Szilárd, a HM Currus Zrt. vezérigazgatója titkos hangfelvételeket készített minden tárgyalásról. Az ezredeshez az ügyben először őrizetbe vett százados vallomása alapján jutottak el. A tisztet a kommandósok tetten érték, amikor több mint egymillió forint kenőpénzt vett át egy beszállító cégtől. A vállalkozás cserébe jól fizető megbízást várt a tárca egyik társaságától.

Lapunk szombati száma szerint a Honvédelmi Minisztériumnál már régóta nyílt titok, hogy a megbízásokat nem az állami cégek, hanem rajtuk keresztül a közbeszerzés nélkül szerződtetett alvállalkozók hajtják végre. A katonai ügyészség a napokban erősítette meg, hogy több magas rendfokozatú katona ellen is eljárást folytat korrupciós bűncselekmények gyanújával. A nyomozóhatóság szerint az érintettek bűnszervezetet alkotva fogadtak el kenőpénzt a honvédség beszállítóitól.

Forrás: MNO

Frontális ütközés Csepelen – egy súlyos sérült

Frontálisan összeütközött két autó vasárnap reggel a főváros XXI. kerületében, a balesetben egy nő súlyosan, egy férfi könnyebben sérült meg – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Csillag Melinda elmondta: a baleset hajnalban történt a Weiss Manfréd (korábban Szabadkikötő) úton. Az egyik autót egy nő vezette, ez a jármű a baleset következtében az út menti töltésről is lesodródott, a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett. A sérültet egyébként a tűzoltók vágták ki az összeroncsolódott járműből. A másik autót egy férfi vezette, ő könnyebben sérült meg a balesetben – tette hozzá.

Forrás: MNO

Régi képeslapok facsimile kiadásban

Régi képeslapok facsimile kiadásbanReklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: