HM-maffia: Szekeres nem mond le

Nem mond le a honvédelemnél feltárt példátlan korrupciós ügy miatt Szekeres Imre. A politikai felelősséget viszont vállalja a szocialista politikus – a tárca közleménye szerint a miniszter éppen ezért nem hagyja magára a szervezetet, hanem segít megelőzni a jövőbeni hasonló eseteket.

A miniszter ezért utasította a Katonai Biztonsági Hivatalt, hogy munkájukat még az eddigieknél is alaposabban és körültekintőbben végezzék, és az esetleges szabálytalanságokat vagy visszaéléseket azonnal jelentsék a katonai ügyészségnek. Szekeres Imre egyúttal kezdeményezi az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága rendkívüli ülésének összehívását. Azt szeretné, ha a testület őt, valamint Kovács Tamás legfőbb ügyészt is meghallgatná. Az írás egyébként hosszan sorolja, hogy a szocialista miniszter milyen eredményeket ért el az elmúlt években. Annyit azonban elismernek: nem sikerült minden feladatot maradéktalanul végrehajtani a 4 év alatt.

Tetten érték a tisztet?

Az Index úgy tudja, hogy a milliós vesztegetési ügy a Honvédelmi Minisztériumnál az egyik HM cég beszállítójának bejelentése után pattant ki. Az egyik tisztet tetten érték, amint kenőpénzt vesz át a Térképészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nek karbantartási szolgálatokat végző vállalkozótól. A tiszt kihallgatásán vallomást tett és megnevezte tettestársait is. Eddig két dandártábornok, két ezredes és egy százados van a Honvédelmi Minisztériumnál – illetve a tárca egyik cégénél – történt maffia-bűncselekmény gyanúsítottjai között. A katonai ügyészség nem zárja ki, hogy hamarosan tovább nőhet a gyanúsítottak száma a vesztegetési ügyben.

Elhatárolódna a honvédségi vezérkari főnök a katonaságnak erkölcsi és anyagi kárt okozó maffia-bűncselekménytől. Az Index úgy tudja: Tömböl László vezérezredes levelét azután küldik ki a laktanyákba, hogy az írást egyeztették Szekeres Imre miniszterrel. A vezérkari főnök szerint a főtisztek bűnösségének bizonyítása a jogállami intézmények feladata, de szerinte már az eljárás megindítását megalapozó cselekmények is súlyosan károsítják a honvédség társadalmi elismerését, és árnyékot a magyar katonaságra.

Szekeres távozását követelik

Csampa Zsolt, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes tagja sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek és elképesztőnek nevezte, hogy tábornokokat csuknak le, mert bűncselekmények gyanújába keveredtek. Csampa szerint az a tény, hogy „áldatlan állapotok és káosz, valamint korrupció” uralkodik a HM-nél, azt bizonyítja, hogy a kormány „teljesen alkalmatlan és méltatlan” feladata ellátására – olvasható a Fidesz honlapján.

“Az ügy politikai felelőse a kormány és természetesen maga a honvédelmi miniszter. Itt az idő, hogy, hogy miniszter úr beismerje politikai felelősségét, és még a mai napon távozzon” – jelentette ki. A politikus bízik abban is, hogy “kellő mértékben” sújt le a törvény azokra, akik a minisztérium és a honvédség becsületét megsértették.

Forrás: Hír Tv


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: