Maffiabűncselekmény gyanúja a Honvédelmi Minisztériumban és a HM egyik cégénél

Maffia-bűncselekmény gyanúja a Honvédelmi Minisztériumban és a tárca egyik cégénél. A Budapesti Katonai Ügyészség példátlan súlyúnak minősíti közleményében a Szekeres Imre által irányított minisztérium tulajdonában álló gazdasági társaságnál történt, a gyanú szerint üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett vesztegetést.

A katonai ügyészségi nyomozók egyelőre öt főtisztet hallgattak ki gyanúsítottként, közöttük van a tárca védelemgazdasági főosztályának volt és jelenlegi vezetője. A közlemény érintettként említi a védelemgazdasági főosztály helyettes vezetőjét, valamint a HM egy másik cége, a Currus Zrt. vezérigazgatóját is. A tájékoztatás szerint a vezető beosztású tisztek több millió forint kenőpénzt fogadtak el – közölte a Hír TV.

A nyomozás során több kényszerintézkedés történt, őrizetbe vételek és előzetes letartóztatások elrendelésére került sor – olvasható az ügyészség közleményében.

Az érintett céget a katonai ügyészség nem nevezi meg, de a Népszava eddig nem cáfolt értesülése szerint a HM Térképészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-ről van szó. A közlemény egy nappal azután jelent meg, hogy Sólyom László köztársasági elnök hivatalába kérette Szekeres Imrét, valamint a legfőbb ügyészt és a katonai ügyészség vezetőjét.

Forrás: VGO

Régi képeslapok facsimile kiadásban

Régi képeslapok facsimile kiadásban

Reklámok

One Response to Maffiabűncselekmény gyanúja a Honvédelmi Minisztériumban és a HM egyik cégénél

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: