Kilakoltatják a Roma Sajtóközpontot

A VII. kerületi önkormányzat kilakoltatja a Roma Sajtóközpontot a Nefelejcs utcából. A döntésről a szervezet csak múlt hét végén szerezett tudomást – hivatalosan a mai napig nem kaptak értesítést. Így szűk egy hetük maradt arra, hogy elköltözzenek – áll a sajtóközpont közleményében.

A szervezet igazgatója, Tóth Andrea elmondta, egy tisztázatlan, zűrzavaros ügy miatt kell távozniuk az épületből, amit a Roma Polgárjogi Alapítvány 2000-ben tíz évre kapott használatra az önkormányzattól. Az igazgató szerint az alapítvány megkezdte volna a tárgyalásokat a további maradásról, ehhez kikértek iratokat, de az önkormányzatnál csak az előszerződést találták meg, amiben nem szerepel a Roma Sajtóközpont. A végleges szerződésben állításuk szerint szerepelnek, de ezt a hivatalban nem találják meg. Így a magánemberek által fenntartott szervezetnek most nincs papírja arról, hogy milyen jogon van az épületben.

„Tíz éve ez egy romos, lakhatatlan magtár volt, most pedig egy full extrás épület, ami az értékbecslő szerint százmillió forintot ér, és mi tettük lakhatóvá az évek alatt” – mondja. Ugyanígy járt a Romaversitas szervezet is, ők sem szerepelnek az előszerződésben, ők is költöznek.

Forrás: MNO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: