Fuzik lerántja a leplet

Ártatlannak vallja magát a BKV előzetes letartóztatásban lévő volt informatikai igazgatója, aki egyúttal időpontot is kért az ügyben eljáró ügyésztől, hogy teljes körű vallomást tehessen – közölte Fuzik Zsolt ügyvédje. Kádár Judit sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy valóban léteznek-e azok a sajtóhírekben említett hang- és képfelvételek, amelyeket állítólag ügyfele készíthetett a BKV gyanús ügyeiben érkező politikai kérésekről. Azt viszont hangsúlyozta, hogy azok létének vagy nemlétének “semmi köze nincs, és nem is lehet” az ügyhöz.

“Ha léteznek is ezek a felvételek, ezért egy jogállamban senkit nem lehet előzetesben tartani. Vagy mégis?” – tette fel a kérdést az ügyvéd.

Kádár Judit kitért arra is, hogy jelenleg semmilyen nyomozati cselekmény nem zajlik védence ügyében, ők viszont időpontot kértek az illetékes ügyésztől, hogy Fuzik Zsolt teljes körű vallomást tehessen. Az ügyvéd úgy fogalmazott, hogy a BKV volt informatikai igazgatója ellen “nincs, és nem is lehet semmilyen bizonyíték az ügyben”. Felhívta a figyelmet, hogy az őrizetbe vételt követően ők tettek bizonyítási indítványt, amelynek során Fuzik Zsoltot szembesítették volna az ügy érintettjeivel, de erre nem került sor.

Megjegyezte, a rendőrség sem vonta kétségbe, hogy valós értéket képvisel az az úgynevezett szerződésnyilvántartó rendszerprogram, amelyre 28 millió forintos szerződést kötött a BKV. Hozzátette, hogy ügyfelének a program elkészítéséről szóló pályázat során sem döntési, sem aláírási jogköre nem volt.

Az ügyet ismertetve azt mondta, hogy miután a programra valóban igény volt, ezért a BKV jogi osztályának kérésére – Kocsis István vezérigazgató jóváhagyásával – a cég műszaki vezérigazgatóságának közbeszerzési csoportja írta ki a pályázatot. Kádár Judit elmondása szerint az informatikai főosztály csak kiszolgáló szerepet játszott a program megtervezésénél, ellenőrizte, hogy a program jól működik-e, majd beillesztette azt a BKV belső számítógépes rendszerébe. Hangsúlyozta, hogy ezeket a feladatokat sem Fuzik Zsolt, hanem a helyettese végezte el.

Forrás: Hírszerző

Reklámok

2 Responses to Fuzik lerántja a leplet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: