Rövid hírek, 2010. február 20.

Loptak is az álfideszesek

A Fidesz ferencvárosi szervezete bűncselekmények miatt bejelentést tett a IX. kerületi rendőrkapitányságon, mert a Ferencvárosban álfideszes cédulagyűjtők lakásokba becsöngetve nemcsak az ajánlószelvényt vitték el, de az ott található értékeket is magukhoz vették.

A Fidesz szombati közleménye szerint Budapest IX. kerületében is megjelentek olyan személyek, akik a Fideszre hivatkozva gyűjtenek ajánlószelvényeket, de nem rendelkeznek a Fidesz által kiállított igazolvánnyal és megbízólevéllel.

A Fidesz ferencvárosi szervezete szerint a kerületben olyan esetekről is hallottak, amikor álfideszes cédulagyűjtők lakásokba becsöngetve nemcsak az ajánlószelvényt vitték el, de – kihasználva a házigazda figyelmetlenségét – az ott található értékeket is magukhoz vették.

Az ellenzéki párt IX. kerületi szervezete úgy tudja, a választási visszaéléssel és lopással gyanúsítható személyekről több esetben is felvételt készítettek a köztéri kamerák.
A Fidesz ferencvárosi szervezete közölte: bűncselekmények miatt bejelentést tettek a kerületi rendőrkapitányságon.

Forrás: hvg.hu


Hat sérült, köztük 4 gyerek egyXV. kerületi balesetben

Hatan sérültek meg egy XV. kerületi balesetben szombaton nem sokkal dél előtt, a sérültek között négy gyerek van – közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

A baleset a Szentmihályi úton történt; eddig tisztázatlan körülmények között két autó ütközött össze, az egyik kigyulladt.

A karambolban négy gyermek könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők a Heim Pál kórházba szállították.

Két felnőtt is megsérült, az egyikük súlyosan, őket az Árpád kórházban ápolják.

Forrás: hvg.hu

Elfogták a fegyveres rablót

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki pénteken este fegyverrel kirabolt egy élelmiszerboltot Kőbányán – értesült a HavariaPress.

A 33 éves budapesti férfi este 7 óra körül támadt rá a X. kerületi Sibrik Miklós utcában lévő bolt két alkalmazottjára. Az eladónőket fegyverrel megfenyegette, s a bevételt követelte. A kassza tartalmát belepakoltatta a hátitáskájába, majd elvette a két mobiltelefonját is. A két alkalmazottat a bandita ezek után bezárta az irodába, majd elmenekült. A rendőrök a helyszíni nyomok alapján gyorsan azonosították a támadót. A férfit III. kerületi munkahelyén fogták el. Kihallgatásán beismerő vallomást tett. Őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Forrás: Hír Tv

Gázmérgezésben halhatott meg egy idős nő

Feltehetően gáz-, vagy szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy idős nő a VII. kerületi Thököly úton egy lakásban.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a szombaton helyszínre érkező orvos már csak a hölgy halálát tudta megállapítani.

Az MTI úgy tudja, a tűzoltók, a rendőrök, a mentők, és az asszony hozzátartozói mellett a gázművek szakemberei is a helyszínen voltak, amikor kinyitották a bezárt lakást.

A szakemberek gáz-, vagy szén-monoxid-mérgezést feltételeznek, ám a halál okát csak az igazságügyi szakértő később állapítja meg.

Forrás: Hírszerző

Ausztriai buszbaleset: 13 sérült, súlyos sérülés nincs

Tükörjégen csúszott meg az a diákokat szállító busz, amelyik szombat délelőtt borult fel Ausztriában. Összesen 13 gyereket szállítottak kórházba, közülük ketten – egy lány és egy fiú – egy-két napot még kórházban töltenek, a többieket viszont valószínűleg délután visszaviszik a szálláshelyükre, hogy folytathassák a sítábort. A buszon egyébként 83-an utaztak.

A budapesti Kempelen Farkas Gimnázium diákjai, öregdiákjai és tanárai síelni mentek Ausztriába, a csapat pénteken érkezett Magyarországról Schönfeldbe. A táborozók szombat délelőtt indultak el szállásukról a négy kilométerre lévő innerkremsi síterep felé, ekkor történt a baleset. Polacskó Dániel, a csoportot vezető tanár a Független Hírügynökségnek elmondta: normális útviszonyok között, óvatosan haladtak, amikor a busz egy olyan útszakaszhoz ért, hol két nagy kanyar is volt. A jármű az egyik lejtős részen csúszott meg, ugyanis tükörjég volt alatta. Ezután csúsztak bele az árokba, majd borultak fel. Az emeletes buszon 83-man ültek: 61 tanuló, 17 öregdiák, 4 tanár és a buszsofőr. A diákok egyébként 12-18 évesek.

A buszból sikerült mindenkinek kimásznia. Úgy tűnt, kisebb súrlódásokkal és kék-zöld foltokkal sikerült megúszniuk a balesetet. A mentők és a tűzoltók alig negyed óra múlva már a helyszínen voltak, a csoportot egy 500 méterre lévő hotelbe vitték. A mentőorvos itt mindenkit megvizsgált, sőt, még pszichológust is hívtak csapathoz. A mentők összesen 13 gyereket vittek három különböző kórházba. Közülük ketten – egy fiú és egy lány – sérülései a legsúlyosabbak, de várhatóan egy-két napon belül ők is elhagyhatják a kórházat. A lány a csípőjét fájlalta, érte mentőhelikopter érkezett, míg diáktársát kisebb agyrázkódással egy másik kórházba vitték. Mindketten 17-18 évesek.

Forrás: Hírszerző – Híradó.hu

Felborult egy balesethez tartó tűzoltóautó

Felborult egy balesethez tartó tűzoltóautó a főváros X. kerületében szombat délután – közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-vel.

Molnár Péter elmondta, a tűzoltók megkülönböztető jelzést használva éppen egy autóba beszorult sérült mentéséhez tartottak, amikor gépkocsijukkal eddig tisztázatlan körülmények között felborultak a X. kerületi Maglódi úton, nem messze attól a helytől, ahová riasztották őket.

A tűzoltóautó borulása során nem sérült meg senki az első jelentések szerint.
A Maglódi és az Újhegyi út kereszteződésében történt balesethez egy másik tűzoltóautót hívtak; a beszorult sérültet azóta már sikerült kimenteni.

Forrás: Hírszerző


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: