Ellenállt-e a rektor? – a főügyészséghez fordul Szabó ügyvédje

Védence elfogásának körülményei miatt a Fővárosi Főügyészséghez fordult Zamecsnik Péter, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) rektorának ügyvédje.

Szabó János jogi képviselője az MTI-nek pénteken elmondta, azért fordult a főügyészséghez, hogy vizsgálják ki az elfogás körülményeit, így azt is: védence valóban ellenállást tanúsított-e az elfogása során, ahogy ezt a rendőri jelentés tartalmazza. Az előzetes letartóztatási indítványban a letartóztatás okaként ugyanis ezt jelölték meg, ugyanakkor az őrizetbe vételi határozatban az nem szerepelt – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy védence azt mondta: semmilyen ellenállást nem tanúsított, “a rendőrök artikulálatlan üvöltéssel” berontottak az irodájába, a földre lökték, rátérdeltek a hátára és megbilincselték. A rektoron olyan erősen rögzítették a bilincset, hogy az megsértette a kezét is, majd a rendőrök két órán keresztül “nem találták a kulcsokat” – mondta Zamecsnik Péter.

A bírói végzésben az olvasható, hogy a rektor passzív ellenállást tanúsított, ebben az esetben azonban egyáltalán nem indokolt ilyen erős rendőri bánásmódot alkalmazni – indokolta az ügyészséghez benyújtott kérését.

Az ilyen akciókról a rendőrségnek kötelező videofelvételt készítenie, ennek megvizsgálást is kéri Zamecsnik Péter. Az ügyvéd közlése szerint ezt a bíróságon jegyzőkönyvbe is mondta. Ez a vizsgálat a nyomozást nem befolyásolja – fűzte hozzá.

Szabó János, akit befolyással való üzérkedéssel gyanúsítanak, csütörtökön helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság. A nyomozók kedden tartottak házkutatást több helyen, így a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen is.

Forrás: Info Rádió

Reklámok

One Response to Ellenállt-e a rektor? – a főügyészséghez fordul Szabó ügyvédje

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: