A jövő reménységének tartották a letartóztatott rektort

Havonta mintegy bruttó egymillió forintot keres és több évtizedes kutatói karriert tudhat maga mögött Szabó János nemzetvédelmi rektor, akit befolyással üzérkedéssel gyanúsítanak, és csütörtökön előzetes letartóztatásba is helyeztek. Az [origo] által megkeresett ismerősei meglepődtek a gyanúsítás hírén, egyik korábbi kollégája úgy fogalmazott, hogy nem konfliktusos embernek ismerte meg Szabót.

“Mint ismerősöm, szeretném hinni, hogy ártatlan, de nem gondolom, hogy a rendőrség nyomós ok nélkül kezdett volna nyomozni” – mondta az [origo] kérdésére Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő, a HM Oktatási és Tudományos Tanácsa elnöke, a Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatója, aki az Orbán-kormány alatt egy ideig együtt volt helyettes államtitkár a honvédelmi minisztériumban Szabó Jánossal.

Gyarmati azt mondta, nem feltételezte volna a rektorról, hogy ilyen gyanúba keveredhet. Megjegyezte, hogy mindig szakmai kérdésekről beszélgettek Szabóval, akit nem konfliktusos embernek ismert meg.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.origo.hu/itthon/20100218-a-jovo-remenysegenek-tartottak-a-letartoztatott-rektort.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: